Go to ...

Nordens Ekonomi

Allt om Ekonomi - Finanser och Pengar samlat på ett ställe
RSS Feed

18 augusti, 2018

Kan råvaror vakna till liv igen?


Aktieinkomster Aktieinkomster

Jag satt och surfade runt lite på TradeVenue precis och klickade mig in på bolaget, Botnia Exploration. Jag började då tänka tillbaka till den tid för många år sedan då det vimlade av lite mindre råvaru-bolag på börsen och då de faktiskt lockade till sig en drös av investerare. Men jag började också fundera på att råvaror egentligen är den mest konkreta tillgången vi kan investera i och det är lite synd att sådana tillgångar har hamnat i skymundan under de senaste åren.

Om vi t.ex. tar Botnia Exploration som exempel så har de helt klart ett intressant och den typen av risk/reward som marknaden brukade älska och flockas kring. Med prospekteringsprojekt i Sverige med fokus på framförallt guld och andra ädel- och basmetaller och en långsiktig plan för att skapa värden för aktieägarna både på lång och bra sikt så vore det här vara ett dröm-case för ”den svenska drömmen”. Eller vad tycker ni?

Tech och startups i all ära och i första hand många gånger men det vore ändå roligt och intressant att se ett från marknadens sida återfött fokus mot bolag som Botnia Exploration där konkreta värden och tillgångar går att mäta. Jag tror att det skulle göra många gått att få in lite mer substans i sina portföljer och det är tur att vi fortfarande har personer och företag i våra samhällen som fortfarande tror och satsar på konkreta tillgångar som råvaror, för vad skulle en börs och en marknad utan några som helst reala tillgångar?

 

Vad tycker ni om det här? Saknar ni inte de dagar då bolag som bland annat Botnia Exploration drog åt sig alla blickar och då tillgångarna var mer mätbara och konkreta?

More Stories From

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Read previous post:
Finansmannens lyxbygge iskallt – ”härdsmälta” hotar investerarna

Investerarna får ta smällen när boprisfallet sänker Karl Perlhagens lyxbygge i Vasastan. Finansmannen själv har gett upp planerna på bostadsrätter...

Close