Go to ...

Nordens Ekonomi

Allt om Ekonomi - Finanser och Pengar samlat på ett ställe
RSS Feed

19 augusti, 2018

Skanska förlorare efter ytterligare nedskrivningar


Börs – Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad Oskar von Bahr

Skanska backar på fredagen och noterar den lägsta kursen på över två år efter att byggbolaget gjort ytterligare projektnedskrivningar i USA på 520 miljoner kronor i det andra kvartalet. Bolaget fortsätter därmed sin dåliga ovana med ständiga nedskrivningar.

Skanska backar 6 procent på fredagsförmiddagen till 156 kronor och handlats kring de lägsta nivåerna sedan i början av 2016. Som mest föll aktien 8 procent.

Beskedet kommer efter att den nya vd Anders Danielsson gjort en rejäl utblåsning i det första kvartalet och tagit kostnader för omstrukturering och projektnedskrivningar på uppemot 1,3 miljarder kronor. Det kan ha lett till förväntningar om att det ska bli mindre av den varan framöver.

Majoriteten av nedskrivningarna i det andra kvartalet är hänförliga till ytterligare kostnadsökningar i ett anläggningsprojekt där bolaget tidigare upplevt förseningar och låg produktionstakt, skriver Skanskas nya Danielsson i vd-ordet.

Bolagets rörelseresultat landade på 1 285 miljoner kronor i det andra kvartalet, vilket var en minskning från 1 451 miljoner under motsvarande period förra året. Att döma av en enkät med fyra analytiker som SME gjort var konsensus att rörelsevinsten skulle öka till 1 518 miljoner kronor.

Även om byggverksamheten tyngdes av nedskrivningar i USA så har de strategiska initiativen som gjordes lett till att byggverksamheten börjat stabiliseras i Polen, enligt Danielsson.

Oskar von Bahr

More Stories From Börs

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Read previous post:
Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan...

Close